CBT

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

18/06/2009 | 10:26 | מאת: מאיה הקטנה

הייתי הבוקר אצל הפיסכולוגית החדשה שלי (אני חייבת לציין שהיא אישה מדהימה ומבינה) היא הבטיחה לי שנעבוד בקצב איטי שיתאים בידיוק בשבילי. בתחילת השיחה היא הסבירה לי מה זה CBT ושאני יקבל משימות לבית ובהתחלה זה יראה לי קצת מתיש אבל מהר מאוד מתרגלים. והיא אמרה לי גם שהיא חושבת שטיפול התנהגותי מאוד יתאים לי ויעזור לי (כמו שאני בעצמי ידעתי וכבר באינטק ביקשתי התנהגותי). היא אמרה לי שזה גם מכוון הרבה בחיים וגורם לחשיבה חיובית (בידיוק מה שאני צריכה) אפילו הספקנו לעשות איזשהו תרגילון קטן שבו היא אמרה לי למנות יתרונות שיש לי במחלה מול חסרונות ובאמת הרגשתי כל מיני מחשבות ודברים שלא עליתי עליהם. אני מקווה שזה באמת הטיפול הנכון והדרך אל האור תגיע.

18/06/2009 | 10:39 | מאת: ?

מאמי, אני חושבת שאת בדרך הנכונה. טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהחלט יכול להיות מאוד מאוד יעיל. ברור שזה לא תמיד פשוט (כמו כל דבר בחיים. לא?!) - אבל לאט לאט את תמצאי את הדרך אל האור ותוכלי להנות מהתוצאות. גאה בך מאוד על כך שלא ויתרת לעצמך ושהחלטת לגשת לטיפול. חיבוק =)

20/06/2009 | 16:57 | מאת: אושר25

לדעתי זאת הבעיה העצומה של המחלה...הייתי אומרת שהעיקרית...כי המחלה הזאת היא תפיסה מעוותת של המציאות...תפיסה מעוותת של הגוף....ופה טמונה הבעיה..כיצד אנו מנתחים סיטוציות בחיים? האם אנו מסתכלים על חצי כוס המלאה או הריקה וכו'... אני גאה בך מאיה'לה... אוהבת המון אושר....