ושוב תגובה משרית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

15/06/2009 | 01:41 | מאת: שרית

אורלי וויקי יקרות,ראשית תודה על ההתיחסות.זה כ"כ מחמם את הלב לקרא את תגובותיכן.אתן מדברות על תהליך של עליה במשקל,אך חברתי שנמצאת בתהליך טיפול הורידה קילו בשבוע האחרון,למה זה עדיין קורה? לגבי אמצעי מניעה התכוונתי מניעת הריון.מהו האמצעי הנכון ביותר בתקופה זו עבור הגוף? מצפה לתגובה...

15/06/2009 | 09:08 | מאת: ?

בוקר טוב שרית, לטיפול אין נוסחת קסם, לוקח זמן עד שהדברים מתחילים לעבוד ועד שהגוף מתאזן מבחינה תזונתית. מה היא מספרת לגבי הטיפול? האם היא מקפידה לאכול על פי התפריט? משתפת בקשיים מסוימים? לגבי אמצעי המניעה - מצטערת שלא הבנתי קודם... רצוי להתייעץ בנושא הזה עם רופא נשים ואסביר למה. השימוש בגלולות למניעת היריון הוא מאוד יעיל אך במקרה של הפרעות אכילה יתכנו מספר בעיות: 1. בחורות שנוטלות גלולות ממשיכות לקבל מחזור באופן מלאכותי - הן רואות דימום אך אינן יכולות לדעת אם מדובר במחזור "אמיתי" או בדימום כתוצאה מנטילת הגלולות.כך בעצם אין להן/למטפלים אינדיקציה לגבי המצב. 2. בהמשך לנ"ל, במצב של תת תזונה הגוף ירצה "לחסוך" כמה שרק אפשר. העדר המחזור מאפשר לצמצם איבוד דם (שמשפיע על רמות הברזל וההמוגלובין בגוף). 3. בממקרים של שלשולים/הקאות - הגלולות אינן אפקטיביות דבר שעלול להחמיץ את המטרה... אלה הדברים העיקריים. אם היא פונה לרופא נשים חשוב שהוא יהיה מודע לבעיה שלה. אני יכולה לספר לך שכשנכנסתי לאשפוז ביקשו ממני להפסיק ליטול גלולות. אז מה בכל זאת? אם לא גלולות, ניתן להשתמש בינתיים בקונדום. זה פתרון בטוח יחסית. אבל שוב... עדיף שרופא מקצועי יתן את המלצתו.