חושדת באחותי.מה לעשות??? עזרה דחוף!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/06/2009 | 23:43 | מאת: xxx

שלום אני בת 25 ויש לי אחות קטנה בת 17. לאחרונה אני חושדת שאחותי מקיאה..בחודשים האחרונים המחשבה עברה במוחי,אך השבוע נכנסתי אחריה לשירותים וכנראה שהיא שכחה להוריד את המים, וכבר באותו ערב שהיא הסתגרה באמבטיה,הקשבתי, ושמעתי אותה מקיאה. כבר באותו ערב קראתי לה לחדרי אמרתי לה להיכנס ושאני רוצה לדבר איתה,אך סירבה ואמרה שאין לנו על מה לדבר למרות שלא העליתי בכלל את הנושא,היא מיד יצאה מהחדר כאילו ידעה מה אני הולכת להגיד לה. שמאז ומתמיד היינו קורבות ולאחרונה התרחקה קצת. אחותי ילדה מדהימה חכמה ויפה,בעלת מבנה גוף נורמלי לחלוטין! לא ראיתי שהיא אוכלת בצורה מוגזמת,אך אם זו הפרעת אכילה אני לא מוכנה להסתכן ורוצה להפסיק זאת עוד עכשיו. מה עושים?איך ניגשים לנושא ומפסיקים את זה מייד????

08/06/2009 | 22:11 | מאת: ?

יקירה, כל הכבוד לך על הערנות. אני מציעה לנסות להתקרב אליה בהדרגה, לא להפיל את זה עליה ישר, לתמוך בה, לחבק אותה ולאהוב. במקביל כדאי לשתף בחשדות את ההורים, שישימו לב למתרחש. אל תנסו להיכנס איתה לעימותים, זה רק עשוי להחמיר את המצב. מצד שני אם אכן היא מקיאה בצורה יזומה - כדאי להפנותה לטיפול בהקדם (אבל בלי לחץ. חשוב שהיא תבין שזה לטובתה). ככל שמטפלים מהר יותר כך עולים סיכויי ההחלמה. תנסי לשים לב אם היא מקיאה אחרי ארוחות, אם יש לה סימנים על כפות הידיים (בד"כ מנשיכת האצבעות), אם משהו השתנה אצלה (חיוורון, מצבי רוח...). אם תצליחי לשוחח עימה על הנושא, כדאי להבהיר לה מה הנזקים ולאן זה יכול להוביל (אם תצרכי מידע - אוכל לתת לך כאן או במייל).