פריקה של מרפק אצל בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/07/2014 | 14:08 | מאת: נילי

ילד הנמצא במסגרת חינוכית שלנו פרק את המרפק שלו . האם יתכן שילד בגיל שנה וחצי יסתובב במשך כמה שעות עם יד פרוקה ולא ניתן יהיה לראות את זה ? ( לא בוכה ולא מסתובב עם יד שמוטה ) ... שאלה נוספת - אם המרפק הוחזר למקומו באותו היום - יש מקום למיפוי עצמות, אשפוז או מתן אנטיביוטיקה לווריד במשך כמה ימים רק בגלל הפריקה ? מקריאה בפורום הבנתי שבמצב של פריקה מחזירים למקום ובזה תם הטיפול. מה יכל לגרום להסתבכות וזיהום הדורש אנטיביוטיקה ?

זה שכיח, אין צורך בטיפול נוסף לאחר ההחזרה פרט לזהילות שלא להרים או למשוך מהיד. מה הקשר לאנטיביוטיקה בכלל לא רלוונטי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים