כאב עז באצבעות לאחר ניתוח שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/03/2014 | 22:03 | מאת: שרון

בני בן 8 עבר ניתוח לאיחוי שבר במרפק והחדרת פינים ב- X. לאחר הניתוח התלונן על כאב עז וחום צורב באצבעות נמצא איבוד קל בתחושה בזרת ובקמיצה והגבלה במרחב התנועה (לדוגמא תנועת פיסוק האצבעות ומספרים). כרגע כ- 36 שעות לאחר הניתוח עדיין סובל מכאב עז באצבעות (אפילו במגע) והאצבעות חמות. יכול להזיז אותן (לעשות שלום). האם נורמלי, או שיש לבדוק בדחיפות?, ממה נובעת תחושת הצריבה ומתי צפויה לעבור?

סביר להניח כי קיים גירוי עצבי באזור הניתוח, יש לגשת לצוות המנתח בהקדם להערכה והחלטה האם מעקב או צורך בטיפול נוסף

מנהל פורום אורתופדיית ילדים