התייעצות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/11/2013 | 03:20 | מאת: אמא מודאגת

שלום לך דר' מנחם, יש לי תינוקת מדהימה בת חודשיים שנולדה עם עצם רדיוס קצרה וכמובן האולנה עקומה.בצילום בהיותה בת יום ראו שאין לה מרפק (העצם מחוברת) כך שלעולם לא תוכל לכופף את ידה. נאמר לי שרק בגיל 6 חודשים מתחילים טיפולי פזיוטרפיה וריפוי בעיסוק. שאלתי היא למה לא מתחילים מוקדם מזה ?מה הם עיקרי הטיפולים ומתי ניתן לראות תוצאות ?אני מודאגת מצורת ידה בתקופת הקיץ כשאצטרך להלבישה קצר. אודה לך מאוד על התייחסותך.

לפני כן קשה מאוד לטפל, הטיפול הוא להשגת טווח תנועות אופטימלי וחיזוק שרירים על מנת להגיע לתפקוד הכי טוב שאפשר עם הגפה הזו, בכל מקרה לפני גיל שנתיים לא עושים כלום בד"כ בנוסף, בהצלחה

26/11/2013 | 17:22 | מאת: אלה

האם זה סופי שתישאר ללא מרפק?והאם נגיע לשלב שבו היד לפחות תיראה "כאילו טבעית"?ומהוא הגיל המקסימלי שנסיים בו את הטיפולים?תודה על תשובותיך

איני יכול לענות על שאלות אלו מבלי לבדוק את הילדה וככל הנראה גם לא לאחר הבדיקה באופן ודאי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים