טיפול בוארוס בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/11/2013 | 13:55 | מאת: תמר

שלום, ביתי בת שלושה חודשים ואובחנה לאחר הלידה עם וארוס בכפות הרגליים, בעיקר בכף רגל ימין. בשמאל הוארוס קל מאוד. הגענו להתייעצות עם שני רופאים אורטופדים מומחים. האחד יעץ לשים סדים בגיל חמישה חודשים. הרופא השני יעץ לשים כבר עכשיו גבס בשתי הרגליים למשך שבועיים. אנו מתלבטים באיזו מהדרכים לטפל. נודה לייעוץ.

איני יכול לדעת מבלי לבדוק את הילדה אך בשני הגילאים זהו טיפול מקובל

14/11/2013 | 22:41 | מאת: תמר

אני מעוניינת להבין האם שני הטיפולים יעילים באותה המידה? או שיעילות הגבס גבוהה יותר ולכן עדיף לגבס כעת למרות חוסר הנוחות המתלווה לכך. במידה ויעילות הטיפולים זהה לא עדיף להמתין לסדים שהם נוחים יותר יחסית?

גבס בד"כ מהיר יותר ויעיל יותר אך תלוי גם בחומרת הבעיה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים