קיצור גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/09/2002 | 10:53 | מאת: יפתח

שלום רב, לבתי (בת השנה ושבעה חודשים) אובחנה תופעת קיצור גיד אכילס. הילדה הולכת לעיתים (לא באופן שכיח במיוחד) על קצות האצבעות ומתלוננת על כאבים באזור גיד אכילס, (שעוברים מהר אחרי שנותנים לה נשיקה ברגל). אין כרגע כל השפעה נוספת על הליכתה או התנהגותה בגין התופעה שאובחנה. ניסיתי לאתר מידע באמצעות מנוע החיפוש שבאתר, והתוצאות נראו מאיימות למדי. האם האבחנה של האורטופד הינה חד משמעית או שחוות-דעת שניה מומלצת בכל מקרה? האם התופעה מחמירה עם הזמן (או נחלשת). הטיפול הנוכחי שקיבלנו הוא מתיחת כף הרגל לכיוון הברך. במידה וזה לא עוזר דובר על ניתוח. באיזו מצב יש צורך בניתוח או שמא ניתוח מומלץ בכל מקרה, (כדי שהתופעה לא תחמיר למשל)?

09/09/2002 | 22:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטיפול בקיצור מולד של גיד אכילס הוא מתיחות ביד אם זה לא עוזר סדרה של גבסים מתקנים ואם גםזה לא עוזר אז מנתחים. הניתוח מומלץ במידה שהקיצור נשאר בעינו שכן ראשית הוא עשוי להחמיר עם הצמיחה ויש חשיבות גדולה שהגיד יהיה ארוך מספיק בכדי לאפשר הליכה וריצה תקינים. אשר לשאלת חות דעת שניה במידה ואינך שקטה לגבי האבחנה יהיה זה אך נבון מצידך להתיעץ עם מישהוא נוסף

11/09/2002 | 20:57 | מאת: שירי

שלום קוראים לי שירי ואני סובלת ממה שנקרא CP גיד אכילס מקוצר התחלתי ללכת מאוחר ואז גילו שאני סובלת מזה בהמשך עברתי 2 ניתוחים להארכה בגילאים 3 ו 6 (הניתוחים הללו כוללים גיבוס) ואחר מכן פיזיוטרפיה והים אני חיילת גאה בצבא ישר כח ובהצלחה בהמשך שירי נ.ב כתבתי את המכתב הזה כדי שתדעו מה מצפה לכם בהמשך

12/09/2002 | 08:47 | מאת: יפתח

תודה שירי על התמיכה. בהצלחה בשירות הצבאי... אני מתנצל מראש על מבול השאלות. איך גילו את זה בגיל שנתיים? מה היו הסימפטומים? המקרה שלך נחשב היה חמור או רק קיצור שול של הגידי? איך הדבר השפיע על חיי היום יום בין גיל שנתיים לצבא?

17/10/2017 | 10:57 | מאת: יפעת

הבנתי מאורטופד שאחרי ניתוח להארכת גיד אכילס צריך ללכת עם סד כל החיים. האם זה נכון? הכרחי?

11/01/2024 | 22:46 | מאת: רועי

שלום עבר עשור אמנם אולי אבל יש לנו בעיה דומה חדשה כיום

מנהל פורום אורתופדיית ילדים