גמילה מרצועות פבליק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/07/2013 | 18:17 | מאת: נעמה

שלום ביתי נמצאת בתהליך גמילה מרצועות פבליק, לאחר חודשיים בהם הייתה איתם 23 שעות ביממה. בא"ס האחרון נצפה מצב 1B כלומר מפרק תקין והרופא הורה על תהליך גמילה לפיו יש להתחיל להוריד שעתיים בשבוע הראשון, 4 שעות בשבוע השני, 6 שעות בשבוע השלישי ו-8 בשבוע הרביעי, ואז לחזור אליו לא"ס נוסף. לא ברור לי מדוע תהליך הגמילה כה איטי.. האם כך מקובל או שכל אורתופד קובע מהו תהליך הגמילה הראוי בהתאם לתוצאות האולטרסאונד ובהתאם לשיקול דעתו המקצועי? בנוסף, האם לדעתך יש סיכוי שלאחר חודש כזה, בסופו נגיע ל-8 שעות חופשיות מהרצועות, נמשיך לחודש נוסף של גמילה? האם הגיוני כי זמן הגמילה יהיה שווה לזמן הטיפול? (כלומר חודשיים היא היתה בטיפול ועוד חודשיים בגמילה). תודה רבה.

צורת הגמילה שונה במעט מרופא לרופא, אכן מעט איטי אבל לא נורא, איני יודע מה הוא יחליט בביקור הבא סביר להניח על סמך ה US

מנהל פורום אורתופדיית ילדים