תופעה של הירדמות ידיים בנער עם חזה סנדלרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/05/2013 | 18:49 | מאת: נועה

מדובר בנער בן 13 מאוד רזה.שסובל גם מחזה סנדלרים די משמעותי ,.הוא מתלונן קבוע על תחושה שהוא מגדיר כידיים נרדמות(הכפות ידיים) אחרי כדקה של סחיבת ילקוט ביה"ס כבד על הכתפיים , ובמיוחד כאשר מנגן בכינור תוך מס' דקות מתרחשת התופעה בזרוע השמאלית שבצידה על החזה מונחת כרית הכינור . המורה לכינור לא נתקלה במצב כזה , כיצד ניתן להבין תופעה זו והאם צריך לבדוק. משהוא? תודה

ככל הנראה אין קשר לצורת החזה אך סביר שההרדמות נגרמת בעת לחץ על עצב בכתף ובגלל שהוא רזה והמבנה שלו אז כל לחץ קל גורם לו להירדמות, פשוט צריך להימנע מלחצים כאלו ולנסות ולהפחית את משקל התיק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים