קליק במפרק הירך לבת שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/05/2013 | 13:30 | מאת: אמא

שלום, לבתי בת השנה כף רגל שמאלית הנוטה החוצה באופן מאוד ברור. היא עדיין אינה הולכת, רק בעזרת עגלת בובות או רהיטים, ועושה כעת נסיונות ראשונים לעמוד ללא תמיכה. אנחנו חוששים לבעיה במפרק הירך עקב בדיקה של חבר רופא ששמע "קליק". יש לציין שבוצע אולטרסאונד בגיל שישה שבועות כנדרש , שיצא תקין לחלוטין ולא נדרש מעקב נוסף. האם יכולה להיות תשובה מוטעית באולטראסאונד או שיכולה להתפתח בהמשך בעיה במפרק למרות הצילום התקין בגיל שישה שבועות? תודה רבה!

לפי הסיפור רוב הסיכויים שהכל בסדר אך בדיקה אצל אורתופד ילדים לא תזיק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים