כאב בברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/05/2013 | 23:37 | מאת: מיכל

שלום, בתי,בת 12 ,מזה כשנה עם סכרת נעורים, משחקת כדורסל 2-3 בשבוע+כדורגל בנבחרת ביה"ס+משחקי כדור בשכונה בכל הזדמנות .מאוד פעילה בתחום הספורט ובכלל. מתלוננת מזה כשבועיים על כאב המופיע לסרוגין בברך שמאל.בחלק הקדמי באמצע . לא זוכרת אם הכאב קשור למאמץ .היום שמה לב שקרה כשעלתה מדרגות.מחר אקח אותה לרופא ילדים ומשם אני מניחה שסדרת בירורים ארוכה .....השאלות שלי:א-האם יתכנו כאבי גדילה שמופיעים תמיד באותו מקום? ב-מה הסיכוי שזו פגיעת מאמץ מהכדורסל/כדורגל/רכיבת אופניים?ג-האם יש חשש ממשי לסרטן עם כאב במיקום ספציפי כזה שחולף ןמופיע לסרוגין? אני מאוד בלחץ. תודה

11/05/2013 | 23:42 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי שני דברים שקשורים או לא... בגיל שבועיים שלושה היתה למשך 8 שבועות עם רצועות בגלל בעיית מפרק ירך. הערה שניה: אין נפיחות,אדמומיות או כל סימן חיצוני

הרגעי, אין קשר לרצועות, זה לא נשמע כסרטן ודי רחוק מכך, זה לא כאבי גדילה, רוב הסיכויים שזהו גירוי גידי ואין צורך בסדרת בדיקות אלא טיפול פיזיוטרפי ואולי בירכייה לספורט.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים