הבדל באורך הרגליים אצל בת שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/05/2013 | 14:09 | מאת: רוני

שלום דר' זינגר, במעקב של גיל שנה, הבחינה רופאת הילדים כי יש הבדל באורך הרגלים של בתי והפנתה אותנו לאורתופד ילדים. היינו אצל האורתופד שאישר כי קיים הבדל (מדד באמצעות סרט מדידה, הבדל של כס"מ אחד), שלח אותנו לצילום של מפרק הירך (תקין) ואמר שבכל מקרה לא מטפלים עד גיל 12 ושנחזור אליו בעוד שנתיים. אנחנו לא חיים בארץ ואשמח לשמוע את דעתך. האם יש צורך בבדיקה אחרת? האם אכן לא מטפלים בשלב זה ? למה אני יכולה לצפות בעתיד?(הרופא אמר שלרוב עם הגיל הפער הולך וגדל), האם היא תצלע ? תודה מראש, רוני

אין לדעת, לעיתים זה גדל, קטן או נשאר אותו הדבר (רוב הסיכויים) ואז זה חסר משמעות, צריך מעקב בלבד פעם בשנה ואין צורך בכל צילום נוסף אלא אם יש ממצא בבדיקה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים