ניתוח או מתיחה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/05/2013 | 17:36 | מאת: לילך

שלום רב עשינו לביתי בת שלושה חודשים אולטרסאונד פרקי הירך להלן תוצאות האולטרסאונד שלה- ירך ימין-גג גרמי מורחב טוב, גבול גרמי עליון חד גג סחוס צר הגרמות ראש הירך- לא ירך שמאל- גג גרמי מורחב לקוי גבול גרמי עליון חד, עגול גג סחוס מוסט. התגרמות ראש הירך- לא לפיכך ימין סווג כ-1 ירך שמאל סווגה כ- 3A שמנו לה רצועות פבליק למשך שבוע ולאחר מכן הרופא המטפל טען שיש גיד מורחב והפנה לביצוע מתיחה ולאחר מכן חזרה לטיפול ברצועות.הלכנו לרופא נוסף על מנת שיבדוק אותה ולטענתו אכן יש גיד מורחב וכי מתיחה הינה פעולה מיושנת והמליץ על ניתוח ולאחר מכן גבס ספייקה.מה מהשיטות מומלצת?

איני יודע מה פירוש גיד מורחב (אולי מקוצר), כל המהלך לא נשמע לי טוב, שבוע ברצועות זה לא מספיק כדי לדעת אם הן עוזרות, מבחינת השאלה זה תלוי במקרה ובבדיקה הגופנית ולפיה אני ממליץ האם רצוי מתיחה או לא (זה לא מיושן אלא מאוד מומלץ במקרים הנחוצים ולא נחוץ כלא צריך), בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים