רצועת תמיכה לגבס - ילד בן 4

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/04/2013 | 09:23 | מאת: דודה דואגת

שלום, האחיין היקר שלי שבר את ידו לפני יומיים באזור האמה וכעת מגובס למשך 3 שבועות בגבס (סטנדרטי) על כל היד. 2 שאלות: 1. הגבס כבד לו ולא נח ואיננו מצליחים למצוא רצועת תמיכה בגודל המתאים, האם ידוע לך היכן ניתן למצוא בגודל שמתאים לילדים? 2. האם ניתן להחליף בגבס קל (פלסטי) כאשר מדובר בגבס על כל היד? (אם כן היכן?) תודה

1. בחנות אורתופדית או בית מרקחת מכבי 2. בד"כ אפשר אך לא תמיד תלוי בסוג השבר וגם בד"כ רצוי לחכות כשבוע מהשבר, יש אורתופדים שעושים זאת וגבסנים, צריך לברר, אם אתם מהאזור אצלי זה אפשרי (הסתכלי באתר).

24/07/2013 | 11:24 | מאת: דודה דואגת

שלום דר זינגר תודה על תשובתך. לצערי מאז אחייני שבר את היד שוב, עבר ניתוח ועליו להיות שוב עם גבס למשך 1.5-2 חודשים. לא הצלחנו למצוא בארץ רצועת תמיכה בגודל המתאים, וזו שיש לו מושכת לו את הצוואר ומציקה. האם יש מקום שאפשר להתאים רצועות כאלו לילדים? מה שמה של רצועה כזו באנגלית? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים