אצבע בכף הרגל ש'עולה' על האצבע השניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/04/2013 | 18:41 | מאת: ציפי

שלום רב שמתי לב לאחרונה אצל בתי בת ה3 וחצי שברגל ימין האצבע השניה עולה על האצבע השלישית וקצת על הבוהן, ככה שמאחורה זה לפעמים ממש נראה כאילו יש לה 4 אצבעות... ניסיתי לבדוק אם בעמידה זה גם ככה, וראיתי שאז רק האצבע השלישית מתחת לשניה. הבוהן בסדר גמור. אני לא בטוחה שזה המצב כל הזמן בעמידה/הליכה. ככלל האצבע השלישית קצת 'עקומה' בסוף האצבע, היא נוטה לצד שמאל וזאת נראית לי הסיבה. גם האצבע הרביעית והחמישית קצת 'מתעקמות' לצד שמאל. אולי הן כולן דוחפות את האצבע השניה 'החוצה'? אמא שלי אמרה לי שלכמה דודות שלי היה ככה והן היו צריכות לעבור כמה ניתוחים כי הן כבר לא יכלו לנעול נעליים. שאלתי: האם צריך לעשות משהו בשביל זה? מדי פעם הילדה טוענת שהאצבע השניה כואב לה, אבל היא לא מתלוננת ממש. האם אפשר לעשות משהו עכשיו בשביל למנוע ניתוחים ח"ו בעתיד וכדו'?

לא צריך לעשות כלום, במידה וזה מפריע לגשת לאורתופד ילדים לשקילת תיקון ניתוחי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים