פלגיוצפיליה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/04/2013 | 11:09 | מאת: אפרת

שלום רב. לבני בן העשרה חודשים יש פלגיוצפיליה ללא טריטוקוליס. שני נירוכירורגים אמרו שהשימוש בקסדה הוא לשיקולנו ושהמצב ישתפר גם בלי הקסדה לאט לאט ככל שנשכיבו על הבטן יותר ונשמור שלא ישכב על הצד הפחוס. בננו נולד עם ראש גדול יחסית והפחיסות התחילה בשלושת החודשים הראשונים כאשר אנחנו חששנו ממוות בעריסה. אנחנו החלטנו לא להשתמש בקסדה ורצינו לדעת האם יש בכל זאת משהו שאפשר לעשות בנוסף על מנת לעזור לבננו. האם הראש יסתדר באמת לבד והמצב הלא איסטטי יעלם? האם אוסטאופתיה תעזור? האם יש לך רעיון נוסף שיכול לעזור לו? נשמח לכל טיפ שיכול לעזור ולכל מידע. בתודה רבה רבה אפרת המודאגת

אכן הטיפול בקסדה מיותר בד"כ וגם כבר שלב מאוחר יחסית, זה אכן הולך ומסתדר (בעיקר עד סגירת המרפס) לאט לאט אך לא תמיד לגמרי, חוץ מהשכבה על הבטן בהשגחה אין הרבה מה לעשות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים