קיצור קל בקגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/03/2013 | 13:00 | מאת: מונא

שלום ד"ר בתי התינוקת בת שלושה חודשים וחצי, בגיל חודש טופלה ברצועות פבליק בשל פריקת ירכיים למשך חודשיים ולפני יומיים הודגמו מפרקי ירכיים תקינים. אך שמתי לב כי רגל שמאל קצרה מרגל ימין, ביקשתי מהאורטפד לבדוק והוא ציין שיש קיצור קל של כחצי סנטימטר. אני מאוד מודאגת האם יש מה לעשות כדי לפתור את הבעיה לגמרי, האם הפער באורך הרגליים נשמר או גדל עם הזמן, האם הבעיה תוכל להיפתר מעצמה או לא? אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם כי אני מודאגת מאוד.

מה שחשוב שפרקי הירכיים יהיו בסר, קשה להעריך את ההבדל בגילה אם בכלל קיים, אם יש הבדל הוא יכול להישאר קבוע לגדול או לקטון ובשלב זה כל מה שנחוץ הוא מעקב למספר שנים, בהצלחה ולהירגע

מנהל פורום אורתופדיית ילדים