קיצור לאחר שבר בירך לילד בן 5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/03/2013 | 00:37 | מאת: אבי

בני בן ה 5 אוטוטו לפני 5 חודשים הוא שבר את ירך ימין עם ריסוק השבר התאחה ולפי ההערכות יש לו קיצור של כ-2 ס"מ . מבחינת תפקוד הילד חזר לעצמו בצורה די טובה ישנה צליעה קלה שלפעמים מורגשת מאוד ולפעמים מורדשת פחות .בתקופה האחרונה אישתי שמה לב שהילד עומד על הרגל שנשברה בעמידת "פוינט" הוא עומד על קצות האצבעות ובהליכה הוא גם הולך על קצות האצבעות הוא עומד והולך כך רק על הרגל עם הקיצור אישתי מעירה לו שילך רגיל או שידרוך על הרגל בצורה מלאה אולם הוא ממשיך ללכת ולעמוד כך (אני לא יודע אם הוא הולך ועומד כך במודע או שלא במודע ) היא האם העמידה וההליכה הזו יכולים לנבוע מהקיצור של הירך? והאם ההליכה הזו והעמידה הזו יכולים לגרום לנזק עתידי ? אישתי שוב נמצאת במתח האם צריך לעשות הגבהה או שלא צריך לעשות הגבהה.

הוא צריך להיות במעקב אורתופד ילדים, הצורך בהגבהה תלוי במידת הקיצור, כמו כן קיים סיכוי סביר שההפרש יקטן במהלך השנה הקרובה

20/03/2013 | 20:36 | מאת: אבי

הוא נמצא במעקב של 2 אורטופדים אחד בביה"ח שבו גיבסו אותו בספייקה ושני אורטופד של הקופה. הפיזוטרפיסטית שעובדת איתו הסתכלה על תבנית ההליכה שלו ואמרה שכאשר הוא הולך רגיל ז"א עקב ואז אצבעות ישנה צניחה של הצד הימני ואילו בהליכת "פוינט הצד הימני נשאר במקום היא מעריכה שבצורת ההליכה כעת הפיצוי על הקיצור הוא לא מהאגן אלה מהרגל . היא אמרה שיש קיצור בצורה ברורה של הרגל היא מעריכה שיש כ-2.5 ס"מ של קיצור . עם קיצור כזה מה מידת ההגבהה שהייתה ממליץ לעשות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים