הרמת ראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/03/2013 | 11:25 | מאת: קרן

ד"ר זינגר שלום, בני בן 12 שבועות ומתקשה בהרמת ראש, ככל הנראה בשל העובדה שלא הרבתי להניח אותו על הבטן בזמן ערות. בימים האחרונים התחלתי לבצע תרגילים מספר פעמים ביום לעידוד הרמת ראש, בהתאם למידע שנתנה לי מדריכת התפתחות תינוקות. מדובר בעיקר בהנחה על המרפקים על הרצפה או כדור פיזיו ועידוד להרמת ראש בעזרת צעצוע, או בנשיאה על האמה מול מראה כדי לגרום לו להרים ראש, ובליטוף שני הצדדים של עמוד השדרה עם האצבעות כדי לגרות את זוקפי הגב. אני רואה שאחרי התרגילים הוא נרדם יותר בקלות, כנראה כי עייף, ומרבה באכילה. יש לי מספר שאלות - 1. האם יכול להיות שהתרגילים מאמצים אותו מידי? זאת אומרת, שהשרירים כואבים לו? האם יש הגבלה לכמות תרגילים כזו? 2. האם יכולים "להיתפס" לו השרירים? האם זה כמו חדר כושר למבוגרים שיכול לגרום לכך? 3.במה הרמת הראש תלויה? מעבר לתרגול, האם יש פרמטר פיזיולוגי שצריך לבדוק? אציין כי הייתי אצל אורתופד מומחה בבדיקת פרקי ירכיים שביצע לו גם בדיקה אורתופדית כללית ואמר לי שהתינוק בריא לחלוטין. 4. שאלת תם - מה קורה אם הוא לא ירים את הראש? זה עלול לקרות? המון תודה על עזרתך.

14/03/2013 | 11:32 | מאת: קרן

מדריכת ההתפתחות אמרה לי שקושי בהרמת ראש יכול לנבוע מחגורת כתפיים חלשה, טונוס שרירים נמוך או היפוטוניה. 1. האם היא צודקת? 2. אם האורתופד המומחה ביצע בדיקה אורתופדית כללית, האם זאת אומרת שהפרמטרים האלו תקינים אצל התינוק, או עליי לגשת לבדיקה חוזרת? אודה על עזרתך בהארת הנושא.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים