דלקת עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/02/2013 | 05:00 | מאת: דנה

שלום בני בן שנה ועשר היה עם חום כ7 ימים שלאחריה הופיעה צליעה. בדיקת תרבית הדם הראתה צמיחה של פנימוקוק והוחלט לטפל בו באנטיביוטיקה תוך ורידית. רצו לחסוך לו את הקרינה ולכן הוחלט לוותר על מיפוי עצמות. הוא החל לקבל את האנטיביוטיקה כשמונה ימים לאחר הופעת החום. כיום הוא כבר מקבל אותה כ5 ימים ולא ניכר שיפור במצבו להיפך. הוא לא מוכן לעמוד או לשבת, החלפת חיתול מכאיבה לו... אמנם כבר אין חום. תוך כמה זמן, הטיפול אמור להשפיע? האם כדאי לעשות בירורים נוספים?

אני חושב שהיה צריך להיות שיפור ולכן רצוי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי המשך/שינוי הטיפול וצורך בבירור נוסף, רצוי בהקדם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים