תוצאות אולטר אסאונד פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/02/2013 | 16:41 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת 8 שבועות והיום עברה את בדיקת האולטראסאונד לפרקי הירכיים. בתוצאה נכתב - "בדיקה קלינית תקינה, סונוגרפיה של פרקי הירכיים - מתאים לגיל type a. ביקורת - 6 שבועות". מהי משמעות התוצאה? האם יש סיכוי לבעיה? האם זוהי תוצאה נפוצה? מה זה "טייפ a"? האם זה בסדר להמתין עוד חודש וחצי, אם יש בעיה, לא כדאי לטפל עכשיו? תודה רבה מראש.

A זה תקין, נשמע שבכל בסר, יכול להיות שזה מעט גבולי ולכן הוזמנת לביקורת, לדעתי הרופא צריך להסביר לך

25/02/2013 | 21:52 | מאת: קרן

שלום רב, בהמשך לתשובתך, 2 שאלות נוספות: **בדף הבדיקה של הרופא כתובות 3 אפשרויות לתשובה לבדיקה: "1. תקין type 1. 2. מתאים לגיל: type 2a 3. פתולוגי שמשמעו...". כפי שכתבתי בשאלתי, התוצאה שסומנה בבדיקה של בתי היא "טייפ a". האם התוצאה שהייתה צריכה להיות זו :טייפ 1? מה ההבדל בין שני הסוגים? האם זו הסיבה שבתי זומנה לביקורת, כי היא לא "טייפ 1"? תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים