פריקת ירך לתינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/01/2013 | 12:16 | מאת: אבי

שלום, בתי נולדה לפניי 8 שבועות בבדיקה בבית החולים גילו אצל פריקה של הירך והורו לנו להשים רצועות פבליק למשך 6 שבועות לאחר 6 שבועות עשינו צילום והבדיקה לא תקינה וזמנו אותו לעוד תור לרופא בשבוע ה-8 (עוד כמה ימים). השאלות שלי הם : 1. האם זה חמור שהבדיקה לא תקינה אחריי 6 שבועות? 2. בהתחלה אמרו לנו פריקה של הירך שמאל ויציבות " יחסית תקינה" ובבדיקה האחרונה בצילום, נכתב "הגבלה קלה בפישוק משמאל ויציבות תקינה". מה זה אומר ? בפעם הראשונה אמרו פריקת ירך ובפעם האחרונה דיברו על פישוק מוגבל, אנו פשוט מרגישים חסרי אונים אם הבלבול בכל חוות הדעת. נשמח לקבל עזרה, תודה רבה.

ככל הנראה (בערבון מוגבל בלי לראות את התינוקת והבדיקה) חל שיפור מסויים ויש צורך בהמשך טיפול לפי הנחיית אורתופד ילדים

29/01/2013 | 12:27 | מאת: אבי

בפעם הראשונה נאמר לנו שזה פריקת ירך עכשיו פישוק והגבלה קלה.. האם היה את 2 הבעיות יחד?? יכול להיות מצב כזה?? ואם אפשר לדעת מה סיכוי ההחלמה? אמרו לנו תחילה 6 שבועות וזה נגרר לשבוע 8 כבר?! תודה רבה לכם

זו אותה בעיה רק שככל הנראה הולכת ומשתפרת, סיכויי החלמה בד"כ טובים, אני לא הרופא המטפל ולא אוכל להגיד על אורך הטיפול שנע בד"כ 6-12 שבועות בתנאי שמתקדם טוב

31/01/2013 | 13:21 | מאת: אבי

את האמת זה נראה כאילו הולך ומסתבך, פתאום צצים דברים חדשים שלא דובר עליהם. "בת חודשיים, מטופלת ברצועות פאבליק מלידה. בבדיקה היום - מנח ירכיים סימטרי. פישוק מלא. מפרקים יציבים. US מפרקי ירך מיום 17.01.13 - ימין 2A , שמאל - 3A - 4A המשך קיבוע עוד חודש. ביקורת לבדיקה קלינית וUS" אשמח לדעת איפה יש שיפור והיכן הבעיה...?! והאם תוצאות הרנטגן הם חמורות?? תודה רבה על עזרתך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים