שבר ברגל שלא מתאחה!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/12/2012 | 08:49 | מאת: אמא מודאגת מאוד!

שלום דר' זינגר. בני בן ה3 שבר את רגלו בגן. השבר נמצא באזור שבין הברך לקרסול. לאחר צילום ראשון אובחן השבר והילד גובס מהמפסעה עד כף הרגל למשך 3 שבועות. בתום 3 השבועות צולם והגבס הורד. הילד סרב לעמוד על הרגל וטען לכאב רב. הלכנו לרופא נוסף אשר ראה את הצילום ופסק שהשבר עדיין לא התאחה והציע להחזור את הגבס לעוד שבועיים. הילד גובס , הפעם רק מן הברך ומטה לעוד שבועיים. אתמול הגענו לקופ"ח להורדת הגבס ולאחר צילום רופא אחר פסק שיש להשאיר את הגבס לעוד שבועיים . סה"כ זה יהיה 7 שבועות. האם זה בסדר שעצם לילד כה צעיר אינו מתאחה?? האם אין סיבות נוספות חלילה לכך שזה קורה?? אציין שהילד אקטיבי ומצליח לעמוד על הרגל עם עזרה!הילד בהשגחתנו המתמדת אינו מבקר בגן ונשמר מכל משמר! אבקש את דעתך . תודה רבה, אמא מודאגת .

הסיפור לגבי 5 השבועות הראשונים הגיוני, מעבר לכך נראה מעט מוזר אך איני יכול לדעת מבלי לראות אותו ואת הצילומים, ממליץ לגשת לאורתופד ילדים בלבד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים