סקליוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/11/2012 | 19:14 | מאת: דנה

שלום, לפני שנה הובחנה אצלי עמקת סקליוזיס . בצילום הראשון היה לי 30 מעלות ואז אחרי שימוש במחוך חצי שנה זה ירד ל20 מעלות .לפני 4 חודשים הייתי בבדיקה וזה 41 ושזה גבולי מאוד הוא אמר שמעל 40 זה ניתוח .אבל מה שמציל אותי כרגע זה אין לי שינוי בגובה הכתפיים הכתפיים באותו הגובה וכמעט ולא רואים את העקמת ואני הורדתי את המחוך . אני אהיה בת 15 בעוד חודשיים וקיבלתי מחזור לפני כשנה . אני עוסקת בהידרותרפיה כמה פעמים שיוצא לנו לנסוע ואני לפעמים מרגישה כאבים בגב . אני מחזיקה יציבה טובה בעמידה וקצת פחות בישיבה . זה יכול להיות שזה כבר מעל 50? או יותר ? אני מפחדת מהניתוח ולא רוצה לעשות אותו

שלום גם לך, איני יודע מי מטפל בך אך צריך לראות באיזה שלב גדילה את נמצאת, אולי עדיין צריך מחוך, הניתוח הוא לא חובה בחלק מהמקרים, מקסימום גשו להתייעץ עם עוד מומחה עמוד שדרה, בהצלחה

01/12/2012 | 16:53 | מאת: דנה

אם אני מתעסקת ביוגה ושחיה והידרותרפייה זה יכול לעזור לעקמת ? אני יודעת שזה לא יתקן אותה אבל זה יכול להקטין את הסיכוי אפילו בקצת שההעקמת לא תחמיר ממש ?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים