לוח 8 שנשכח בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/11/2012 | 11:34 | מאת: מימי

שלום רב לבני בן ה-15 הוכנסו 2 לוחות 8 ע"מ ליישר את הרגל השמאלית לאחר פגיעה בדיסק הגדילה הוא נותר עם הפרש של כ-2 ס"מ באורך הרגל (השמאלית ארוכה יותר וזוית של כ-20 מעלות) הלוחות שיפרו את בעית הזוית למקסימום שיכלו וביולי הוא נותח להוצאת הלוחות לפני מספר שבועות בבדיקה שגרתית התברר שבניתוח ההוצאה נעשתה טעות ולוח אחד נשאר בברך. עכשיו אנחנו ההורים אמורים להחליט האם להשאיר את הלוח מאחר ודיסק הגדילה קרוב לסגירה או להוציא. שאלתנו היא מה הבעיות שעלולות להווצר מהשארת הלוח בברך? תודה

אם הוא סיים גדילה (לפי הצילום) אז אפשר לא להוציא אם זה לא מפריע לו אך אם עדיין יש פוטנציאל גדילה רצוי להוציא כדי שלא יווצר עיוות

28/11/2012 | 19:45 | מאת: מימי

עפ"י הצילום נאמר לנו שדיסק הגדילה כמעט סגור, קצת קשה לנו להבים את המושג כמעט מה עוד שהוא בן 15 וילדים רבים עדיין צומחים בגיל הזה. האם תוכל לעזור לנו בלתת את היתרונות והחסרונות בהשארת הלוח רב תודות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים