הפנייה למרפאת עמוד שידרה ילדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/11/2012 | 10:08 | מאת: הראל

שלום, בתי בת שנתיים ו- 10 חודשים, סבלה בעבר מטורטיקוליס. הילדה טופלה באמצעות פיזותרפיה פעם בשבוע ואוסתאופט (באופן פרטני). הטיפול הסתיים לאחר שיפור מאוד משמעותי ובהמלצת הפיזותראפיסטית. לפני כשבוע היינו באבחון התפתחותי והרופאה הבחינה שעדיין רואים מעט מאוד נטייה לשמאל. בעקבות כך פנינו לאורטופד ילדים וזה ציין שקיימת עדיין הגבלה קלה בסיבוב ראש שמאלה וכיפוף צדדי ימינה עם אסימטריה קלה בפנים והפנה אותנו למומחה אורטופדיה ילדים עם התמחות בטורטיקוליס אצל ד"ר עובדיה דרור (טרם נקבע תור). ולפני הגעה למומחה ביקש מאיתנו להגיע לאחר בדיקת שמיעה (אגב יש לה מים באוזניים למעלה משנה שיטופל בקרוב ע"י ניתוח כפתורים) , ראייה (ראייתה תקינה - נבדק ע"י רופא עיניים) וצילום spine cspine. נשאלות השאלות הבאות בבקשה: 1. הרופא שהפנה אותנו לד"ר עובדיה טען שאולי יהיה צורך בניתוח של השריר הקצר. השאלה היא איזה ניתוח זה ומה הרווח של ניתוח זה מול ההפסד (במידה ולא נחליט לנתח אותה באם יהיה צורך)?. 2. האם אסימטריה קלה בפנים (ממש לא מורגש לעין לא רפואית) יכולה להחמיר עם הגיל. 3. האם חזרה לטיפול פיזותראפיסטי יכול לעזור לה בגיל לה או שכבר גילה מבוגר מדי לשיפור ע"י טיפול זה. תודה רבה

אתה רץ קדימה, לך לד"ר עובדיה ותשמע אם בכלל מומלץ ניתוח ואם כן יוסבר לך בפרוטרוט הכל, אסימטריה קרוב לודאי לא תחמיר ואף תשתפר, אין טעם בטיפול נוסף כרגע לפני היעוץ, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים