acr ctdi

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/10/2012 | 12:22 | מאת: הגר

ילד בן שמונה וחצי, עם סיפור ארוך של צליעה ונפילות חוזרות. בעבר שבר בכף הרגל וגבס למשך חודש. בשנה האחרונה הצליעה לסירוגין התגברה, תלונות על כאבים שונים ברגליים והתעיפות. פיזיוטרפיסט שראה אותו העלה חשד להבדלים של אורך ברגליים והפנה לצילום גב ורגליים. בצילום ממכון הרנטגן - נטען שהכל קשורה. הפיזיוטרפיסט שראה את הצילום טוען שיש שבר באגן משמאל - השבר נראה בבירור גם לי לאחר שהוא הראה לנו את הצילום. ולטענתו ישנה גם בעייה בחוליה תחתונה . א. מה עושים במקרה של שבר באגן? ב. האם להפסיק פעילות ספורטיבית ג. ממה מתרחש כזה שבר ד. האם הוא יכול להיות הגורם לנפילות והעיפו? ה. האם יש לך להמליץ על אורטופד טוב באזור הצפון. תודה

יש משהו שאני לא מבין, ממתי עם כל הכבוד פיזיוטרפיסט מפנה לצילומים וממתי הוא מאבחן אותם, גם אם הוא צודק זה לא תפקידו ולא לכך הוא הוכשר, איני יכול לענות על השאלות מבלי לבדוק את הילד והצילומים, באזור הצפון יש את ד"ר אידלמן או ד"ר כצמן בחיפה, ד"ר שטרקר בנהריה או ד"ר בור בעפולה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים