גובה וברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/05/2001 | 22:29 | מאת: רות

שלום, אני נערה בת 16.5 ונמוכה מאוד-1.53 זהו גם גובהה של אמי (בדיוק) ואבי-גובהו 1.72 , הייתי רוצה לדעת קודם כל אם יש עוד אפשרות שאגבה או שיש משהו שאני יכולה לעשות לעזור לזה? בנוסף יש לי כאבי ברכיים וגם במפרקי הירך, רגליי מתעקמות פנימה באופן די בולט-האם יש צורך בתיקון או משהו בסגנון? אשמח להיעזר בעצותיך-בתודה-רות.

17/05/2001 | 22:47 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רות, נערות גדילות לגובה עד שנתיים לאחר תחילת קבלת המחזור החדשי. בגיל 16.5 מרבית הנערות כבר היגיעו לגובהן הבוגר ובשלב זה אין טיפולים פשוטים להגבהה. קיימים ניתוחים להארכת גפיים אולם קומה נמוכה במידה שאיננה קיצונית איננה הוראה מקובלת לביצוע ניתוח מעין זה הכרוך בסיבוכים אפשריים רבים. לגבי הכאבים ונטיית הרגלים - מומלץ שתיבדקי על ידי אורתופד אשר ישקול את הצורך בצילום ובטיפול בהמשך. בברכה, ד"ר רון למדן.

18/05/2001 | 18:31 | מאת: רות

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים