טיפול בעקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/05/2001 | 18:12 | מאת: ד"ר רון למדן

לאילנה שלום על מנת להגדיר עקמת כ - "קלה" יש למדוד את העקום ולציין במעלות את גודלו. עד 25 מעלות לא נהוג לטפל במחוך אך ניתן לבצע באופן עצמאי תרגילים לחיזוק הגב ושרירי הבטן. בעקמת מעבר לסף זה, ובתלות בסוג העקום וגיל הילד, נהוג לטפל במחוך ובהמשך, על פי הצורך, באופן ניתוחי. אנא ראי את הכתבה בנושא עקמת באתר האורתופדיה בדוקטורס. בברכה, ד"ר רון למדן

16/05/2001 | 21:54 | מאת: דורית

האם התרגילים לחיזוק השרירים ימנעו החמרת העקמת?

16/05/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר רון למדן

אין הוכחה שחיזוק השרירים מביא לעצירת או עיכוב התקדמות העקמת. הטיפולים שהוכחו כיעילים הינם מחוכים ובהמשך ניתוחים לקיבוע עמוד השדרה. עם זאת כשהעקמת קלה, תרגילי החיזוק יכולים לשפר במעט את היציבה ובודאי שאינם גורמים כל נזק. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים