עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/06/2002 | 16:05 | מאת: d

שלום לך ... אני בן 16 וסובל מעקמת דיי גדולה לפני כשנה שעשו לי צילום MRI העקמת הייתה כ70 מעלות כיום שעשיתי צילום לפני כחודשיים בערך והעקמת גדלה ל90 מעלות השאלה שלי היא : האם חייבים לעשות ניתוח במצב הזה? ואם אני לא עושה את הניתוח מה יכול לקרות לי? ומה הסיכונים שיש בניתוח?

04/06/2002 | 01:16 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום הסיכון בעקמת מתקדמת הינו פגיעה במערכות נוספות כגון הלב והריאות בשל הקטנת נפח בית החזה. MRI איננה הבדיקה הנכונה לקביעת מידת העקמת ונחוץ פשוט צילום רגיל בעמידה על מנת לקבוע זאת. אם אכן קיימת עקמת של 90 מעלות שהתקדמה ב - 20 מעלות תוך פחות משנה הרי שכדאי שתגיע לייעוץ עם רופא המתמחה בניתוחי עקמת לשקילת הצורך בניתוח ובירור הסיבה להתקדמות המהירה. הסיכונים הינם כמו בכל ניתוח - אלו הקשורים בהרדמה, זיהומים וכו' ובנוסף הסיכון הקטן לפגיעה נוירולוגית במהלך הניתוח. בעקמת כה מתקדמת הסיכון בהחלטה שלא לעבור ניתוח גדול בהרבה מזה שבניתוח. בהצלחה ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים