כאבים בכפות הרגליים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/04/2001 | 17:12 | מאת: מיקי

שלום לד"ר למדן וברכות על הפורום החדש. שאלתי כזו. אני ילד בן 14 וסובל מזה זמן מה מכאבים בכפות הרגליים שלי לאחר עמידה ממושכת. האם הדבר נורמלי? ממש קשה לי לעמוד. האם צריך ללכת לרופא? אבא שלי אומר לי שזה שום דבר, אבל אני לא בטוח. תודה מיקי.

18/04/2001 | 18:07 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום מיקי, לא, אין זה נורמלי לסבול מכאבים בכפות הרגליים (אלא אם כן העמידה והפעילות הגופנית ממושכות מאוד - מעבר למה שגוף "רגיל" מסוגל לספוג, ואז קיימות תופעות של עייפות ושחיקה המלוות בכאבים). שאלתך מתקשרת לשאלה מאתמול לגבי שינויים מבניים בכף הרגל. אם קיים מבנה לא תקין הדבר יכול להתבטא בכאבים ואז ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. אם המבנה תקין, ניתן לעיתים להקל על הכאבים / אי הנוחות בעזרת שינויים במערכת האימונים, נעליים מתאימות יותר, מידרסים וכו'. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים