רגלי 0 לתינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2001 | 21:19 | מאת: שיר

אני אמא לתינוק בן חודשיים. שמתי לב כי מהברך ומטה לכוון הקרסול יש לרגל צורה של מעט עיגול. בשתי הרגליים. הייתי אצל רופאת ילדים אמרה כי זה מתנוחת השהייה ברחם. האם היא צודקת? האם עלי לפנות לרופא אורטופד? ממתי מטפלים בבעית רגליים אצל תינוקות? תודה רבה

16/05/2001 | 18:05 | מאת: ד"ר רון למדן

שיר שלום אכן מבנה הברכיים והשוקיים של ילודים ותינוקות צעירים מתאפיין בצורת "0" המשתנה עם הגדילה לצורת "X". זהו מנח נורמלי ואיננו מעורר דאגה אלא אם כן יש חוסר סימטריה ניכרת או עיוות רב. אם הרופאה התרשמה שהמנח תקין סביר שאכן אין כל בעיה והמנח ישתנה וישתפר עם הגדילה. באם המנח יישאר כזה ללא שינוי לאחר תחילת ההליכה סביב גיל שנה כדאי לערוך ביקורת נוספת. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים