בטן גב אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2001 | 09:58 | מאת: דודו

דוקטור, שלום נכדי בן 8 חודשים, אינו מתהפך עדיין מן הגב אל הבטן. בשכיבה על הגב הוא מרים את ראשו, באופן די בולט, כדי לעקוב אחר הנעשה. זה בסדר? מה לעשות? סבא דודו

15/05/2001 | 21:58 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום סבא דודו ילדים מתפתחים בקצב שונה ולעיתים מדלגים על שלבים שונים בהתפתחותם. אם הילד כבר יושב ואולי אף מנסה לזחול הרי אי יכולתו להתהפך יכולה להיות זמנית ואיננה מדאיגה. אם לעומת זאת הילד מתעכב בכל הפעילויות המוטוריות שלו הרי רצוי שיראה אותו רופא הילדים אשר יוכל לשלול בעיות אפשריות המאיטות את ההתפתחות המוטורית. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים