קצות אצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/05/2002 | 18:02 | מאת: גלי

בתנו בת השנה וחודשיים התחילה ללכת בגיל 10 חודשים. לאחרונה (כבר כמה שבועות) היא מדי פעם הולכת על קצות האצבעות. חשבנו בהתחלה שאולי יש לה קוץ או משהו אחר שמפריע. חיפשנו ולא מצאנו וגם העובדה שהיא הולכת על קצות האצבעות בשתי הרגליים ולא רק באחת מהן די שוללת את אפשרות הקוץ. האם זה שלב כזה שהיא מנסה דברים חדשים או שיש צורך לבדוק אצל אורטופד? אגב, זה לא שהיא כל הזמן על קצות האצבעות. לרוב היא הולכת רגיל, אבל בכל זאת, רצינו לדעת ממה זה נובע. תודה מראש, ההורים של גלי.

03/05/2002 | 22:43 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום בגיל זה תבנית ההליכה עדיין לא הבשילה ותינוקות רבים נוטים לעלות לעיתים על קצות הבהונות. אין תשובה חד משמעית לשאלה מדוע הם עושים זאת אולם אם הדבר אינו קבוע ומופיע רק לעיתים הרי שבמרבית המקרים הדבר חולף ללא כל טיפול. בשלב זה אין צורך במעקב או טיפול. אם התופעה תתמיד מעבר לגיל שנה עם הליכה לפרקי זמן ממושכים על קצות הבהונות כדאי יהיה להתייעץ. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים