עקמת-ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/05/2002 | 10:39 | מאת: חמל

שלום רב. לילדתי בת 7 ו-4 חודשים יש עקמת טורקלי מימין 14 מעלות ולומברית שמאלית 22 מעלות. קראתי את המאמר שלך ויש לי שאלות: האים יש צורך בחגורה? אים באמת יש צורך בחגורה -אז עד איזה גיל? האים מדובר בעקמת ילדות? האים יש איזו שהיא פעילות או אי פעילויות שיש לעשות או לא לעשות לטובת העניין? יש לציין שהממצאים הינם מביקור ראשון אצל אורטופד+צילום ראשוני. אשמח לתשובתך.

03/05/2002 | 07:07 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום, בגיל 7 מדובר בעקמת שאינה "רגילה" (מכיון שהגיל השכיח להופעת עקמת זו הינו גיל העשרה). לכן או שהמדובר בעקמת מולדת, עקמת שמתפתחת בגיל הילדות או בעקמת מסיבה אחרת. לאחר שלילת סיבות אחרות ידועות לעקמת יהיה על הרופא המטפל להחליט מתי להתחיל בטיפול. אין גבול חד משמעי מוחלט אולם בגיל צעיר 22 מעלות הינן קרוב לתחום "האפור". לכן, קיימות שתי אפשרויות. או להחליט להתחיל בטיפול במחוך כבר עכשיו או לעקוב עם צילום בעוד מספר חדשים ולהתחיל בטיפול אם תיצפה התקדמות של העקום. לא ידוע על פיזיותרפיה או פעילות גופנית המעקבת התפתחות עקמת. התעמלות לגב כגון שחייה עוזרת לחיזוק שרירי הגב ובודאי שרצויה. את המחוך לובשים עד סיום הגדילה או אם ועד שמוכח שהמחוך לא יעיל ומחליטים על ניתוח. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים