ישיבה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/05/2001 | 12:15 | מאת: סתוית

בני בן ה- 11 חודשים יושב עם רגל אחת מקופלת אחורה. בוא עושה זאת מרגע שלמד לשבת. כל ניסיונותי ליישר את רגלו אינם עוזרים. האם יתכן נזק עתידי? ומדוע הוא יושב כך? תודה

14/05/2001 | 21:37 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום סתוית קשה להבין משאלתך מהי בדיוק התנוחה בה נמצאת הרגל. באופן כללי לרוב אין סכנה לנזק כתוצאה מצורת ישיבה מסוימת. עם זאת, במספר מצבים, כגון סיבוב פנימי של עצם הירך אנו ממליצים להימנע מצורת ישיבה מסוימת המותחת את הרקמות הרכות סביב פרק הירך ועלולה להאט את השיפור הטבעי. אם בנך יושב באופן שאינו סימטרי ועושה זאת באופן עקבי מומלץ שייבדק על ידי אורתופד. בברכה ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים