פיסוק רגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/05/2001 | 17:43 | מאת: אוחיון שי

לבתי יש ברגל אחת פיסוק שהוא מגיע עד הסוף. ורגל השניה לא . בדק אותה רופא אמר לשים טיטול רגיל וטיטול יותר גדול. השאלה היא ? יש אולי תחתון אורטופדי. תודה אשמח לקבל תשובה ושוב תודה .

13/05/2001 | 00:18 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שי, באתר האורתופדיה נמצאת כתבה בנושא פריקות של מפרק הירך בילדים שתספק יותר מידע על הנושא שכן הגבלה בפישוק יכולה להיות הסימן הראשון לבעיה במפרק זה. לא ידוע לי על תחתון אורתופדי לטיפול בבעיה. לגבי יעילות ההחתלה הכפולה קיימים חילוקי דיעות. החשוב הוא להישאר במעקב ובתלות בגיל ובחומרת ההגבלה לבצע את בדיקת ההדמיה המתאימה כגון אולטרא סאונד או צילום רנטגן. אם אכן מודגמת בעיה במפרק הירך יש לפנות לאורתופד לטיפול שכן הטיפול הינו יעיל יותר ככל שמתחילים בו מוקדם יותר. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים