אצבע 6 בגפיים( של תינוק שטרם נולד)-דחוף!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/03/2002 | 13:59 | מאת: לי

לדר' שלום! אני בהריון בחודש ה 6 . בסקירה מערכות מוקדמת נצפתה אצבע 6 בכל אחת מגפיו של התינוק (מלבד זה הכל תקין לאחר בדיקות) נאמר לי שהתינוק יצטרך לעבור ניתוח או סדרת ניתוחים שאלותי:1. מתי יבצעו הניתוחים? 2. אם רק בגיל 1 ומעלה האם עד אז זה לא יפריע לתינוק לתפקד מכל הבחינות הליכה אכילה מטוריקה משחק ?3. האם אחרי הניתוחים הוא יהיה ילד נורמלי בלי שום צלקות או משהו אחר שיצביע על מה שהיה ועל מה שעבר? 4. ביזו מידה ניתוחים אלו מצליחים? אני מקווה שתוכלי לענות במידה רבה ככל האפשר ולהפנות אותי למידע כתוב ולענות לי גם על דברים שלא העליתי כרגע אשמח מאוד. אנא תשובתך בהקדם תודה.

10/03/2002 | 23:18 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום, ראשית מזל טוב ובהצלחה. 6 אצבעות ו/או בהונות הינו מצב שאיננו נדיר ואיננו מסוכן. עם זאת אין המדובר בתופעה הומוגנית וקיימים תת סוגים רבים בהם הטיפול הינו שונה. המצב הפשוט ביותר הינו כאשר האצבע/בוהן מורכבת מריקמה רכה בלבד ללא עצם. במקרים אלו ניתן פשוט לקשור את בסיס האצבע/בוהן ולגרום לנמק ונשירה ללא כאבים משמעותיים. כאשר נכללת עצם באצבע/בוהן הרי שצריך להחליט אם ומתי לטפל והטיפול הינו ניתוחי. בכפות הרגליים הבעייה הינה קוסמטית אך גם יכולה להביא לאי נוחות בנעילת נעליים. לרוב נהוג לחכות מעבר לגיל חצי שנה - שנה לצורך ניתוח. בכפות הידיים הבעייה יכולה להיות קוסמטית או תיפקודית בתלות במבנה האצבע הנוספת וגם כאן מקובל לחכות עם הניתוח לסביב גיל שנה ולא לבצעו סמוך ללידה. מרבית המקרים מסתיימיים עם תוצאה קוסמטית ותיפקודית מצויינת, גם אם נשארת צלקת קטנה. בילדים כמעט שאין בעיות תיפקודיות בשלבים אלו. מקווה שעזרתי להפחית את החששות. בברכה ד"ר רון למדן

12/03/2002 | 21:24 | מאת: חיה מרפאה בעיסוק

שלום לך אמא בעתיד. יש לי נסיון בטיפול בתינוקות עם בעיה ביד מהסוג שהצגת. אני מציעה לך סמוך לאחר הלידה לפנות לאורטופד מומחה ולבקש ממנו גם הפניה לריפוי בעיסוק לצורך מעקב צמוד על תפקוד הידיים ועל ההתפתחות הכללית של התינוק. אני מסכימה עם דר' למדן שברב המקרים אין למצב של אצבע נוספת השפעה על התפקוד של הילד. בהצלחה רבה ולידה קלה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים