גדילה וגובה עיי בדיקת צילום כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/05/2001 | 13:34 | מאת: שלמה לוי

אני אב לילד בן 6 הנמוך מאד 102 סמ שאלתי איך לפי צילום כף היד אפשר לדעת היתפתחות ומה הטיפול במקרה ויש בעית גדילה

09/05/2001 | 15:08 | מאת: שלמה לוי

בהמשך לנושא כף היד גובה האם של הילד 145 ס"מ ושלי 170 מחכה לתשובה

09/05/2001 | 23:26 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שלמה, צילום כף היד מאפשר להעריך את מידת בשלות מערכת השלד. כפועל יוצא מכך, ומהכרת הממוצעים לזמני וקצב הגדילה ניתן להעריך את זמן הגדילה שנשאר לילד. בהתחשב בכך, בגובה ההורים ובגובה הילד יש אפשרות להעריך באופן גס את גובהו המשוער של הילד עם סיום הגדילה. הרופאים שעוסקים בכך הם רופאי הילדים שמתמחים באנדוקרינולוגיה. חשוב להתייעץ עם רופא בהקדם שכן אם אכן קיימת בעייה יש לעיתים טיפול תרופתי היכול להביא לגובה רב יותר עם סיום הגדילה. ניתוחים אורתופדיים להארכת גפיים קיימים ויעילים מאוד אולם קומה נמוכה איננה אינדיקציה מקובלת לביצוע ניתוח מעין זה. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים