עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/01/2002 | 00:17 | מאת: איריס

לבתי בת ה-7, בוצע צילום גב ונאמר לי שיש לה עקמת בשיעור של 12 מעלות. רציתי לדעת - ממה זה נגרם? האם כתוצאה מהרגל מסוים, תנועה לא נכונה וכדומה. וכן מה כל אפשרויות הטיפול? תודה.

11/02/2002 | 22:32 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום וסליחה על ההמתנה. בגיל 7 העקמת יכולה לנבוע מבעייה מולדת (פגם כלשהו באחת החוליות למשל) או מהתפתחות חדשה שהינה מסיבה לא ידועה או כתוצאה מחבלה (שבר באחת החוליות) או תהליכים אחרים היכולים להביא לכך. אם בוצע כבר צילום אני מניח שהוא נראה על ידי אורתופד ששלל בעיות אחרות. לא ידוע על הרגל או תנועה מסויימים היכולים לגרום לעקמת. עקום של 12 מעלות לרוב אינו מחייב טיפול אך מחייב בירור ראשוני ומעקב שכן התקדמותו יכולה להצריך טיפול - ראשית במחוך ולעיתים בניתוח בהמשך אם העקמת מתקדמת. אנא המשיכו במעקב אורתופדי. בברכה, ד"ר רון למדן

05/06/2002 | 18:47 | מאת: רונית .א.

שלום איריס לדעתי אין לך בכלל מה לדאוג אלא רק להמשיך במעקב האורתופדי. תסמכי עליי, אני בת 13 ויש לי עקמת של 39 מעלות ומצבי טוב כל עוד אני מטופלת (ע"י מחוך). כשהייתי בת 8 הייתה לי עקמת של כ-15 מעלות, והייתי במעקב אורטופדי בלבד. ***אני ממליצה לבתך מכל הלב על הטיפול ב"שיטת אלכסנדר" שבא משירותי "מכבי טבעי". שיטת אלכסנדר מלמדת איך יושבים נכון ואיך עומדים נכון ואיך יציבים וזה משפר את מצב הגב וזוהי עובדה. (אני מטופלת בשיטה זו).

מנהל פורום אורתופדיית ילדים