מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/12/2001 | 21:04 | מאת: שירלי

ערב טוב לד"ר למדן בתאריך 24/12/01 הפנתי אליך שאלה לגבי ביתי כיום בת 15 וחצי שמפרק הירך לא חזר וגורם לבעיות, השאלה והתשובה שלך נמחקה מדוע? יכול להיות משום שפנתה אלי איזו עו"ד לגבי תביעה לרשלנות? חשובה לי התשובה שלך על מנת שאוכל לפנות שוב לאורטופד ולבקש צילום מסוים שציינת ואנני זוכרת. יכול להיות "לראות עם המקום שמור"? משהו כזה. בתודה על סבלנותך האמא המודאגת

31/12/2001 | 22:38 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שרלי, כעיקרון, בגיל חמש עשרה וחצי נערה הינה לרוב בוגרת מבחינת מערכת השלד וההתייחסות אליה הינה בהתאם. אינני יכול להתייחס להיסטוריה שציינת בשל היעדר נתונים מספיקים. בשלב זה ההחלטה אם ואיך לטפל מתבססת על סימפטומים (אם קיימים) וצילומים סטנדרטיים של האגן ופרק הירך (צילום בשני מנחים - קדמי/אחורי וצידי). לעיתים קרובות כחלק מתהליך תיכנון הניתוח מתבקש גם CT של הפרק עם רהקונסטרוקציה תלת מימדית. אילו הם פרטים טכניים שאני משוכנע שהרופאים שהסבירו לך על הצורך בניתוח מודעים להם. אינני יודע מדוע השאלה איננה מופיעה באתר - את מוזמנת לשאול את הנהלת האתר ולבקש את תגובתם. מקווה שהצלחתי ענות על שאלותייך בברכה, ד"ר רון למדן

07/01/2002 | 10:54 | מאת: אהוד ארנון

שלום לד'ר למדן ולפורום הנני נכה צה"ל לאחר פגיעה גבית (שבר קומפרסיבי של חוליות מותניות) ורגל שמאל (נזק בשסתומים וורידיים, ברך ובעיות עצביות) , לאחר נפילה(צניחה) מגובה של 1600 רגל (נר כמעט מושלם!!!!),האירוע היה בשנת 1963. בשנת 97 הופיע כאב והגבלה בתנועה של פרק ירך ימין . לאחר טיפול בתא לחץ (100 צלילות) ה-AVN נעלם מהאספקט הדימותי אך הסבל עדין קיים וכמו גם ההגבלה בתנועה ממושכת. 1. חשוב לי לדעת מהו הקשר (אם קיים) בין ה - AVN לפציעה בעבר או לחילופין להשפעה של אופן הליכתי (עומס יתר על רגל ימין ). היות וכל מי שעבר אירוע דומה או זהה לשלי לא נשאר בחיים, אין לכן כל אינפומציה או ניסיון (למיטב הבנתי הצנועה) במקרים מסוג זה. הנני מחפש סיוע בהבנת המנגנון האפשרי להתפתחות AVN כתוצאה מפציעה או מנזק לאחר פציעה בעלת אופי של אימפקט (התנגשות אלימה ) עם השפעה מאוחרת. תודה על שיתוף הפעולה . אהוד ארנון

מנהל פורום אורתופדיית ילדים