Sever's Desease

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/05/2001 | 13:23 | מאת: יפעת

אשמח לפרטים בנוגע לאופן האבחון, אופן הטיפול וזמן ההחלמה. בתודה יפעת

07/05/2001 | 22:58 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום יפעת, שלא כפי שהשם מעיד, זוהי איננה מחלה אלא מצב בילדים בו קיימים כאבים מאחורי העקב. הסיבה לכאב איננה ידועה ולפי התיאור המקורי שכיחה יותר בילדים "כבדים" , הפעילים מבחינה גופנית. מסיבה לא ברורה נוצרים גירוי ודלקת באיזור העקב האחורי בו מתקיימת הגדילה של העצם באיזור זה. בצילום ניתן לראות מעין "סדקים" בעצם אולם זהו איננו ממצא אבחנתי והוא קיים בילדים רבים ללא סימפטומים באיזור. הטיפול הינו שמרני וכולל תרופות נגד דלקת, הורדת רמת המאמץ וכן הגבהה לאיזור העקב על מנת להפחית את המתח בגיד אכילס. עם הטיפול הכאבים חולפים לרוב בתוך מספר חדשים. זהו מצב שאיננו מסוכן ובמהלכו לא צפויים סיבוכים כלשהם. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים