Vertical Talus

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/05/2001 | 11:28 | מאת: Haim

אני מעונין לקבל מידע בנושא זה בעברית, כל המידע הרלוונטי עבור בני בן ה4.5 חודשים. תודה

07/05/2001 | 22:48 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום חיים, אינני מכיר פירסומים בעברית על הנושא. כעיקרון מדובר במצב נדיר יחסית אשר הסיבה ושכיחותו האמיתית אינם ידועים. זהו מצב מיוחד של פלטפוס בו בגלל עמדה לא תקינה של עצמות הקרסול וכף הרגל, כף הרגל הינה עם פלטפוס ובצורה קמורה כלפי מטה. בגלל העיוות בצורת הרגל, ילדים אלו לרוב מפתחים כאב ומתקשים בנעילת נעליים כבר בגיל ההתבגרות. הטיפול מורכב ממתיחות וגבס בגיל צעיר אשר מטרתם הינה מתיחת הרקמות הרכות. רק לעיתים נדירות ביותר טיפול זה מספיק. במרבית המקרים על מנת להגיע לתוצאות סבירות יש צורך בטיפול ניתוחי אשר עדיף שייתבצע מוקדם יחסית - בין גיל שנה לשנתיים. חשוב לציין שבילדים אלו יש לבצע בדיקה מקפת על מנת לוודא לאין פגמים אחרים במערכת השלד או העצבים. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים