כאבי צמיחה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2001 | 09:40 | מאת: שיר

שלום, ביתי בת השנתיים התעוררה הלילה והתלוננה כי הברך כואבת לה, האם יכול להיות בגיל כזה כאבי צמיחה? תודה

25/12/2001 | 08:42 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שיר כל הנושא של כאבי צמיחה איננו ברור דיו. אנו יודעים שבגילאים מסויימים מופיעים כאבים שאיננו יודעים את מקורם. כאבים אלו אינם קשורים לחבלה וחולפים מעצמם. בהיעדר אבחנה נוח לכנות כאבים אלו בשם כאבי גדילה. בגיל שנתיים כאבים לרוב הינם מסיבה אחרת - חבלה לאיזור מוקדם יותר, זיהום, התכווצות שרירים וכו'. אם הכאב חלף מיידית הרי שסביר שאין המדובר בחבלה או זיהום. אם הכאב נשאר - כדאי להתייעץ ברופא המטפל. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים