עמידה יציבה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/12/2001 | 13:21 | מאת: גאיה

שלום רב בני בן חמישה וחצי חודשים כאשר אני מעמידה אותו על הברכיים שלי או על שולחן הוא אינו תומך ברגיו והן מתקפלות יש לציין שכאר הוא שוכב הוא בועט ברגיו המון ובעיטות חזקות שאלתי היא מתי הוא אמור לייצב את רגליו כמו כן הוא עדיין לא מתהפך באיזה גיל אמורים להתחיל להתהפך תודה מראש גאיה

22/12/2001 | 22:05 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום גאיה, ילדים מתפתחים בקצב שונה ולעיתים אף מדלגים על שלבים בהתפתחות מבלי שהדבר משפיע על ההתפתחות הסופית. אם הילד מניע את רגליו ללא קושי בשכיבה הרי שאי רצונו לשאת משקל בשלב זה איננו מדאיג שכן עמידה מופיעה לרוב מעט יותר מאוחר. לגבי ההתהפכות, אכן בגיל זה מתחילים הילדים להתהפך אך איחור קל או אף דילוג על שלב זה איננו מדאיג. מה אומר על כל זה רופא טיפת חלב? ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים