פישוק ירכיים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/12/2001 | 14:37 | מאת: אביבה

שלום! בני בן 10 חודשים. עשיתי לו צילום בירכיים כייוון שלא עשיתי את האולטראסאונד בגיל 3 חודשים. הייתי רוצה לדעת מה יהיו ההשלכות בעתיד במקרה שיתברר שהצילום מראה על משהו לא תקין. תודה רבה.

18/12/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום אביבה, קשה לענות על שאלה זו שכן הממצאים יכולים להיות קלים מאוד או משמעותיים מאוד וגם בגיל 10 חדשים עד מספר שנים ניתן עדיין לטפל ולהגיע לתוצאות טובות. אני מציע שתכתבי מה היה פיענוח הצילום ואז אנסה לתת לך יותר מידע. בברכה, ד"ר רון למדן.

19/12/2001 | 08:29 | מאת: אביבה

אז ככה: הלכתי אתמול לאורתופד כללי (גם מבוגרים וגם ילדים) והוא אמר שלפי מה שנראה לו הצילום בסדר והוא לא רואה שום בעייה, ושבקשר לכך שכפות הרגליים שלו םונות החוצה, זה יסתדר עד גיל שנתיים בערך. בכל מקרה, הוא אמר לי ללכת לקבל חוות דעת נוספת מאורתופד ממומחה לילדים ברמה"ש, רק בשביל השקט הנפשי שלי (כך הוא אמר). ושאלתי אותו אם נראה לו שלאורתופד הזה תיהיה תשובה אחרת הוא אמר שלא. אז רציתי לשאול אם זה באמת הכרחי שנלך עד רמה"ש כי זה קצת רחוק? ואם עליי להיות רגועה מעכשיו? תודה רבה על תשובותיך הקודמות ואודה גם על תשובה זו. אביבה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים