ראש שטוח עם נטיה ימינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/03/2007 | 20:28 | מאת: רועי

התינוק בן חמישה חודשים וקיבל ראש שטוח עם נטייה ימינה היות ושכב תמיד על הגב. מעבר לכך שמעתה נדאג שישכב על הצד בלילה וביום על הבטן, האם יש מקום לטיפול נוסף ? איך ניתן לדעת בוודאות האם ועד כמה המצב משתפר ? היכן עורכים מעקב עם מדידה מדוייקת ? מה לגבי טיפול ע"י קסדה ? מאיזה גיל ועד איזה גיל ניתן לטפל עם קסדה ? היכן ? האם יש חלופות נוספות ? מהו טווח הגילאים עבור סוגי הטיפולים השונים ? . אנא ענו מהר ככל האפשר. תודה רבה. רועי

שכיבה על הבטן היא חשובה, המעקב הינו קליני (בדיקה גופנית), אין שום דבר ודאי אך רוב הסיכויים שעד גיל שנתיים העיוות יחלוף, הטיפול בקסדה (אם אכן הוא נחוץ) אינו תפש כל כך בארץ , ניתן לעשייה עד גיל שנתיים וצריך להתייעץ עם נוירוכירורג ילדים לגבי כך, בהצלחה ולהירגע

מנהל פורום אורתופדיית ילדים