ושוב נעל ראשונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/12/2001 | 15:23 | מאת: יעל

קראתי את התשובה בענין "תכונות" הנעל הראשונה. הייתי רוצה לדעת האם יש חשיבות לבליטה המצויה בתוך הנעל (באזור הפלטפוס) מאחר ונתקלתי בנעלי תינוקות שהפנים שלהם שטוח לחלוטין. האם, אם כן, יש חשיבות לבליטה?

14/12/2001 | 07:06 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום יעל, "תחושת הבטן" הינה שנעליים עם הגבהה באיזור הקשת האורכית נוחות יותר (כמו במבוגרים). אולם, מכיון שאנו יודעים שילדים שמעולם לא הלכו עם נעליים אינם סובלים משכיחות יתר של בעיות בכפות הרגליים, הרי סביר להניח שהחשיבות האורתופדית של ההגבהה הינה שולית. גודל מתאים של הנעל הינו ללא ספק גורם יותר חשוב משאר המשתנים. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים