מתי מתחילים ללכת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/12/2001 | 16:09 | מאת: חגית 1

שלום יש לי בת בת 11 ח' היא עומדת מגיל 9 ח' ומגיל 10 ח' צועדת סביב רהיטים אך היא אינה עומדת עמידה עצמאית היא עוזבת את שתי ידיה רק אם היא יכולה להישען עם הבטן .היא למשל לוקחת כסא ודוחפת אותו כשהיא כמעט נופלת היא עושה מספר פסיעות בכדי להתקרב אליו מה פרק הזמן (הממוצע) שעובר מעמידה עצמאית ועד הליכה עמצאית האם התפתחותה נורמלית?

11/12/2001 | 23:58 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום חגית, התפתחותה של ביתך נורמלית לחלוטין ואולי אף מהירה מעט מהממוצע. אין משמעות לספירת הימים,שבועות או חדשים בין שלבי ההתפתחות שכן קיימת שונות רבה בין ילדים. בכל מקרה , ילדה שעומדת בגיל 9 חדשים הינה מפותחת היטב ואין מקום לדאגה. בתוך חודשיים עד שלושה לכל היותר צפוי שביתך תלך טוב יותר ואף תעשה זאת באופן עצמאי. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים